Turmeric porridge

Monday, 28 August 2017

Since turmeric is a super healthy and beneficial spice I've tried to incorporate it a bit more in the food I cook. I love having it in rice, couscous and curry. Then a while back I thought one morning "Why not try and have it in my porridge?". So I tried it out.

//  Eftersom att gurkmeja är supernyttigt och har många hälsofördelar så har jag försökt att använda det mer i min matlagning. Jag älskar att ha det i ris, couscous och curry. För ett tag sedan tänkte jag en morgon "Varför inte prova att ha det i min gröt?". Så jag provade det. 



It might sound strange, I know. The flavour is a bit different, but it actually really works with the cinnamon and sweetness from the dates! The berries also balanced the savoury flavour from the turmeric. It's a great way to make something different and new with your porridge in the morning!

//  Det kanske låter konstigt, jag vet. Smaken är lite annorlunda, men det funkar verkligen med kanelen och de söta dadlarna! Bären balanserar också den mer "saltiga" smaken från gurkmejan. Det här är ett perfekt sätt att göra någonting nytt med din gröt på morgonen!


Ingredients
- 1,5 dl oats
- 1 Tbsp chia seeds
- 1 tsp turmeric
- 2 tsp cinnamon
- 2 dates
- 3 dl water
- Berries (or other preferred topping)

Turmeric oats

1. Mix the oats, chia seeds, turmeric, cinnamon and water in a small pot and put on heat in the stove.

2. Chop the dates and add to the pot. Stir around until the oats had thickened.

3. Serve in a bowl with berries, fruit, nut butter, granola, plant based milk – what ever you feel like!

Post a Comment

Copyright © Olivias vegan life
Design by Fearne