Things I ate while travelling

Monday, 21 August 2017



I didn't experience it was hard getting vegan food while travelling in USA. Only on days when we were on the road and stopped for lunch at some gas station or diner. But there was always something to eat. Today I thought we would take a look at some of things I ate.

//  Jag upplevde aldrig att det var svårt att få vegansk mat när jag reste i USA. Bara vissa dagar när vi var på vägen och stannade för lunch på någon mack eller diner. Men det fanns alltid någonting att äta. Idag tänkte jag att vi kunde titta på några av sakerna jag åt. 

First off – the plane food. I called American Airlines (that we were travelling with) before hand and asked if they could fix vegan food for me, which they could. On the way there they served a risotto, some sort of quinoa and vegetable mix, a green salad, bread, crackers, butter and jam. A couple of hours later I got a wrap with tomato, cumin and mint and dried strawberries from Urban Fruit (which I love!).

//  För ut – flygplansmaten. Jag ringde American Airlines (som vi åkte med) innan och frågade om de kunde fixa vegansk mat åt mig, vilket de kunde. På vägen dit serverade de en risotto, någon typ av quinoa- och grönsaksmix, en grönsallad, bröd, kex, smör och sylt. Några timmar senare fick jag en wrap med tomat, kummin och mint och torkade jordgubbar från Urban Fruit (som jag älskar!). 

When we were in LA we had lunch at the vegan place Café Gratitude one day. I was disappointed though. Sure, the salad was really good (I had one with kale, carrots, cucumber, sprouts, avocado, kim chee, almonds and a tahini wasabi dressing), but it was so over prized for what you got.

//  När vi var i LA åt vi lunch på det veganska stället Café Gratitude en dag. Jag blev besviken dock. Visst, salladen var supergod (jag åt en med grönkål, morötter, gurka, groddar, avokado, kim chee, mandlar och en tahini wasabi dressing), men det alldeles för höga priser för det man fick. 



Anther place we ate at in LA was at Del Frisco's Grille near Santa Monica Pier. I ordered a taco quinoa mix with corn and shredded tofu served in cabbage. It might not look like much, but this was delicious! Fresh and perfect on a hot day. I also had some sweet potato fries on the side.

//  Ett annat ställe vi åt på i LA var på Del Frisco's Grille nära Santa Monica Pier. Jag beställde en tacoquinoa-mix med majs och tofu serverat i vitkål. Det kanske inte ser märkvärdigt ut, men det var verkligen jättegott! Fräscht och perfekt på en varm dag. Jag beställde också lite sötpotatispommes på sidan. 

One day in Yosemite we stopped for lunch on a small "visitors point" in the national park. This vegetable chili bowl was vegan.

//  En dag i Yosemite stannade vi och åt lunch på en liten mötesplats som fanns där i nationalparken. Den här chillin med grönsaker var vegansk. 


If you saw my second vlog from the road trip, you might remember that we had dinner at a Japanese place called Benihana one night in Las Vegas. I ordered two appetizers – seaweed salad and edamame beans. They didn't have any vegetarian sushi but I asked if they could make one anyways, which they kindly did.

//  Om ni såg min andra vlogg från denna road trip kanske ni kommer ihåg att jag åt middag på en japanskt ställe som heter Benihana en kväll i Las Vegas. Jag beställde två förätter – sjögrässallad och edamamebönor. De hade ingen vegetarisk sushi men jag frågade om de kunde göra en ändå, och det var de så gulliga och ordnade. 

It was even possible getting a vegan option on a seafood restaurant! I had this risotto with spinach and mushrooms in San Francisco.

//  Det var till och med möjligt att få ett veganskt alternativ på en fisk- och skaldjursrestaurang. Jag åt denna risotto med spenat och champinjoner i San Francisco. 

Give me all of them sweet potato fries! It's just so DELISH! With them I got two vegetable tacos with salsa.

//  Ge mig alla sötpotatispommes! Så himla GOTT! Till de fick jag två grönsakstacos med salsa. 

Just before we went to LAX to take the plane back to Sweden we had lunch at a place that looked like a real meat restaurant. To my surprise they had a couple of vegan options. Carina had a vegan lentil soup. I ordered a salad, which was really tasty and filling (kale, spinach, quinoa, apples, blueberries, asparagus, tomatoes, corn, red onion and a apple vinegar dressing). And as usual I had to have my sweet potato fries on the side. This was not just a side dish though. Look at the size! It was equally as big as the salad! I got to take half of it in a box to take with me.

Even if you don't go to vegetarian/vegan restaurant there's usually always something on the menu. If not, most restaurant are happy to make something anyway. Just ask and they will hopefully help you.

//  Innan vi åkte till LAX för att hoppa på planet tillbaka till Sverige åt vi lunch på ett ställe som såg ut som en riktig köttrestaurang. Till min överraskning hade de flera veganska alternativ. Carina åt en vegansk linssoppa. Jag själv beställde en sallad som var supergod och mättande (grönkål, spenat, quinoa, äpple, blåbär, sparris, tomater, majs, rödlök och en äppelvinägerdressing). Och som vanligt ville jag ha lite sötpotatispommes på sidan. Det här var inte bara en sidorätt dock. Titta på storleken! Den var lika stor som salladen! Jag fick ta hälften med mig i en låda. 

Även om man inte går till vegetariska/veganska restauranger så finns det oftast något på menyn. Om inte så brukar de flesta restauranger kunna fixa något ändå. Bara man frågar så hjälper de en. 

Post a Comment

Copyright © Olivias vegan life
Design by Fearne