Black bean and sweet potato curry

Monday, 19 June 2017

The recipes are back, YAY! Since I've been away from home a lot lately (Örebro and London), I just haven't had the time to come up with new recipes. I'm back on track now though, but I've decided to only share one new recipe each week from now on instead of two.

//  Recepten är tillbaka, YAY! Eftersom att jag varit borta mycket senaste tiden (Örebro och London) så har jag helt enkelt inte haft tid att komma på nya recept. Nu är jag nog dock tillbaka på banan, men jag har bestämt att jag bara kommer dela ett nytt recept i veckan från och med nu istället för två. 

Might not come as a surprise that I'm sharing another curry recipe this week. You know my love for curry. It's just DELISH! This one is super healthy and filling – loads of spices like turmeric and cinnamon that comes with a lot of health benefits, and the lentils and black beans a packed with protein.

Let me know if you try this recipe out!

//  Det kanske inte kommer som någon överraskning att jag delar ännu en curryrecept. Ni vet ju att jag har en stor kärlek till curry. Det är ju SÅ GOTT! Den här är supernyttig och mättande – massor av kryddor som gurkmeja och kanel som att många hälsofördelar, och linser och svarta bönor som är proppade med protein. 

Berätta gärna om ni testar att göra receptet själva!

Ingredients
- 1 red or yellow onion
- 2 garlic cloves
- 1 dl dry red lentils
- 1 can of black beans
- 1 sweet medium size sweet potato
- 1 can coconut milk
- 1 tsp turmeric
- 1 tsp ginger
- 1 tsp cinnamon
- 1 Tbsp curry powder
- Salt and black pepper after taste

Black bean and sweet potato curry 

1. Prepare the sweet potato by peeling and chopping it into cubes. Drain and rinse the black beans. Put both aside.

2. Finely chop the onion and garlic. Saute the onion in a pot until soft. Add the garlic together with all spices. Add a little bit of water and stir around.

3. Add the red lentils and sweet potato to the pot together with 4 dl of water. Let cook under a lid for about 5 minutes.

4. Pour in the coconut milk. Stir around and let boil on a medium to low heat. Add the black beans as well. Also add in more spices if needed. Let cook for another 10 minutes.

5. Serve with quinoa or rice. I also like having mine with some spinach.

Post a Comment

Copyright © Olivias vegan life
Design by Fearne