Cheap vegetable stew

Monday, 6 February 2017

At the moment I'm living the life of a student. I think I speak for the majority of students when saying that the cash flow ain't real. Therefore we have to find ways to save money. Like using all student discounts there is and bringing lunch boxed to uni. This recipe is perfect to make a big batch of and bring as a lunch box!

//  För tillfället lever jag som en fattig student. Jag tror jag pratar för majoriteten av alla studenter när jag säger att pengarna inte direkt rullar in. Därför måste man hitta sätt att spara lite pengar på. Som att utnyttja alla studentrabatter som finns och ta med matlådor till universitet. Det här receptet är perfekt att göra mycket av för att sen ta med i en lunchlåda!


You could use any vegetables in this stew really. Buy the ones in season to get a way a bit cheaper. I know it might not look like much, but all the vegetables together with the oregano gives this stew lots of flavour. Filling, healthy and cheap – what more could a student ask for?

//  Man kan använda vilka grönsaker som helst faktiskt. Köp de som är i säsong för att komma undan lite billigare. Det kanske inte ser ut som mycket för världen, men alla grönsaker tillsammans med oregano ger den här grytan massa smak. Mättande, nyttigt och billigt – vad mer kan en student vilja ha?

Ingredients
- 5 potatoes
- 4-5 carrots
- 1 red bell pepper
- 150 g kale
- 2 cans of crushed tomatoes
- 1 red onion
- 3 garlic cloves
- Oregano
- Sea salt
- Black pepper

Cheap vegetable stew 

1. Finely chop the red onion and saute in a large pot with some water until soft.

2. Finely chop the garlic. Peel the potatoes and cut into cubes. Put in the pot with the red onion and turn down the heat a bit.

3. Peel and chop the carrots. Chop up the red bell pepper as well and put in the pot. Add the crushed tomatoes and stir around. Add oregano, sea salt and black pepper after taste. Let boil on a medium high heat under a lid for about 20 minutes. Add in the kale 5 minutes before it's done.

4. A tips is to sprinkle over some nutritional yeast when serving (yeast that has a cheezy flavour to it and is packed with vitamin B)!

Post a Comment

Copyright © Olivias vegan life
Design by Fearne