Teriyaki tofu bowl

Monday, 30 January 2017

I've been eating this dish for days now. It's simple and quick to make, which is perfect after a day of studying. What's special about this bowl is the marinated teriyaki tofu. 

//  Jag har ätit den här rätten i flera dagar nu. Den är enkel och snabb att göra, vilket är perfekt efter en hel dag av plugg. Vad som är speciellt med den här skålen är den marinerade teriyaki tofun. 

You could make your own teriyaki sauce, but I'm lazy so I bought teriyaki sauce from the grocery store which works just as well. I can imagine this would be even better if you'd baked the tofu in the oven instead to make them more crispy. That's for next time!

//  Man kan göra teriyakisåsen själv, men jag är lat så jag köpte färdig teriyakisås i mataffären och det funkar lika bra. Jag kan tänka mig att detta skulle bli ännu lite bättre om man ugnsbakade tofun för att göra de mer krispiga. Det får bli nästa gång det!

Ingredients
- Firm tofu
- Teriyaki sauce
- Pak choi 
- Broccoli 
- Brown rice noodles 
- Cili flakes 

Teriyaki tofu bowl 

1. Cut the tofu into centimeter thick pieces. Put them in a bowl with enough teriyaki sauce to cover them. Let marinate for about 10 minutes. 

2. Cook the noodles according to the instructions. 

3. Cook the broccoli in a small pot with boiling water. Put a bamboo steamer (or other steamer) on the pot to steam the pak choi just for about 2 minutes. 

4. Put some coconut oil in a pan and fry the tofu on each side until golden. 

5. Serve everything in a bowl, sprinkle over some chili flakes and more teriyaki sauce if desired!

Post a Comment

Copyright © Olivias vegan life
Design by Fearne