Cauliflower tikka masala

Monday, 23 January 2017

Monday and a new week is about to begin. I've been spending most of my weekend studying actually. Went to a café yesterday and sat there for about six hours. I need to get out of the flat to get some variation of environment went I study. Managed to get a lot done though. 

Another thing I did this weekend was this tikka masala. I've always been a big fan of tikka masala and there are a lot of ways to make it vegan. You could do it with any veggies really, chickpeas or tofu. This time I made it with cauliflower.

//  Måndag och det är dags för en ny vecka. Jag har spenderat mestadels av helgen med att plugga faktiskt. Satt på ett café igår i ungefär sex timmar. Behöver komma ut ur lägenheten och få lite variation av miljö när jag pluggar. Fick en hel del gjort, så det var skönt. 

En annan sak jag gjorde i helgen var denna tikka masala. Jag har alltid gillat tikka masala och det finns massa sätt att göra det veganskt. Man kan använda nästan alla grönsaker, kikärtor och tofu. Den här gången använde jag blomkål. 


I used a bag of tikka masala spice mix, which makes this dish super simple to make. Just make sure there's no milk in the mix. This is also one of those dishes that you can make a big batch of and have for the rest of the week. Perfect!

//  Jag använde en påse med tikka masala kryddmix, vilket gör den här rätten så lätt att göra. Se bara till så att det inte är något mjölkpulver i mixen. Det här är en sådan där rätt som man kan göra mycket av och ha resten av veckan. Perfekt!

Ingredients
- 1 whole head of cauliflower 
- 1 yellow onion
- 1 bag of tikka masala spice mix (make sure there's no milk in it).
- 1 can of coconut milk
- 2 dl Oatly iMat fraiche (or other plant based cream fraiche) 
- Chili flakes (optional)
- Rice
- Kale (optional)

Cauliflower tikka masala

1. Finely chop the onion and saute in a pot with a little bit of coconut oil (olive oil works too) until soft. 

2. Cut the cauliflower into florets and throw in the pot.

3. Add in the tikka masala spice mix and stir around so that the florets are covered. 

4. Pour in the coconut milk and cream fraiche. Stir around and let boil on a medium high heat for about 10-15 minutes. Now is also the time to add some chili flakes if you want it a bit more spicy.

5. Serve on a bed of rice and kale (or other greens like spinach). Tikka masala, sorted!

Post a Comment

Copyright © Olivias vegan life
Design by Fearne