Cinnamon roasted sweet potato & brussel sprouts

Friday, 2 December 2016

It's the season of Christmas and that means it's okey to listen to Michael Bublé´s Christmas album 24/7 and watch cheezy Christmas movies. It's also okey to make lots of delicious Christmas types of food. This is my first Christmas as a vegan so I'm excited to try out and come up with new recipes. 
____________________

Julmånaden december är här vilket betyder att det är okej att lyssna på Michael Bublés julalbum 24/7 och titta på töntiga julfilmer. Det är också okej att göra massa god julmat. Det här är min första jul som vegan så jag är taggad på att prova och hitta på en massa nya recept.

I got inspired to make this recipe from one of my followers on Instagram (follow me here) who sent me a pictures of cinnamon roasted sweet potatoes. It looked so delicious, so of course I had to try it out! Since brussel sprouts are very cheap right now and also very Christmassy, I decided to add them as well.

This is a perfect dish to have on the Christmas table but also on it's own. I'm definitely going to make cinnamon roasted sweet potato even though it's not Christmas! 
____________________

Jag blev inspirerad att göra det här receptet från en av mina följa på Instagram (följ mig här) som skickade en bild på ugnsbakad sötpotatis med kanel. Det såg så himla gott ut, så självklart var jag tvungen att testa det! I och med att brysselkål är så billigt just nu och även väldigt juligt så fick de också vara med i receptet. 

Det här är en perfekt rätt att ha på julbordet men även för sig självt. Jag kommer definitvt göra ugnsbakad sötpotatis med kanel även fast det inte är jul!

Ingredients
- 2 large sweet potatoes 
- 500g brussel sprouts 
- 1 Tbsp cinnamon 
- A pinch of sea salt 
- A pinch of black pepper
- 3 Tbsp olive oil 
Optional: Chopped almond or pecans

Cinnamon roasted sweet potato and brussel sprouts

1. Turn on the oven on 225°C. 

2. Chop the sweet potato into cubes. Put in a plastic bag and pour in 2 Tbsp of olive oil and the cinnamon. Tie the plastic bag together and toss the sweet potatoes around so that everything is coated with the olive oil and cinnamon. Take out the sweet potato of the bag and spread out on a baking tray and put in the middle of the oven (make sure to stir them around every 10 minutes). 

3. Chop up the brussel sprouts into halves and put these in another plastic bag with 1 Tbsp of olive oil and the salt and black pepper. Make sure everything gets coated. 

4. When the sweet have been in the oven for about 10-15 minutes it's time to spread out the brussel sprouts on the baking tray as well. Put in the oven again for about another 10-15 minutes. 

5. When the sweet potato is soft and the brussel sprout has got some colour it's time to take them out of the oven. 

6. Roughly chop up some almond or pecans and sprinkle over for some texture. One part of the Christmas table - Sorted! 

Post a Comment

Copyright © Olivias vegan life
Design by Fearne