Healthy chocolate porridge

Monday, 21 November 2016

It might not look that desirable, but trust me – this is delicious! As you might know, I'm a porridge freak. I'm also addicted to chocolate. A combination of those two? Yes please! 

Chocolate porridge, can that be healthy? Of course it can! The raw cacao has loads of different nutritional benefits (read more about them in this post). Dates are a great source of Vitamin-A, calcium and iron. By adding the chia seeds the porridge also get some healthy fats and omega-3. You can eat this knowing you're putting all good things into your body. 
____________________

Det kanske inte ser så himla gott ut, men tro mig – det här är supergott! Som ni kanske vet så är jag galen i gröt. Jag är också beroende av choklad. En kombination av dessa två? Ja tack! 

Chokladgröt, kan det verkligen vara nyttigt? Såklart det kan! Den råa kakaon har massa fördelar näringsmässigt (läs mer om de i det här inlägget). Dadlar är en bra källa för Vitamin-A, kalcium och järn. Chiafrön bidrar även med nyttiga fetter och omega-3 till gröten. Du kan äta det här och veta att du bara får i dig bra saker för kroppen. 

I just got some makeup on and am at the moment getting myself this amazing breakfast before work. It also hit me that it's the first of advent on Sunday! Already! That's crazy. It feels like it was yesterday I celebrated new years in London. Time flies. 
____________________

Har precis fixat till sminket och nu sitter jag här och får i mig denna goda frukost innan jobbet. Det slog mig även att det är första advent på söndag! Redan! Det är ju galet. Känns som att det var nyss jag firade nyår i London. Tiden flyger förbi. 

Ingredients (for 1 small portion)
1 dl oats
1 Tbsp chia seeds
2,5 dl water
1 pinch sea salt
1Tbsp raw cacao 
1 chopped date
Plant based milk (I used oats milk)
Toppings: nuts, berries or fruit (I went for almonds) 

Healthy chocolate porridge 

1. Put the oats, chia seeds, water, salt, raw cacao and the chopped date (I usually just take a scissor and cut the date) in a small pot. 

2. Heat up on the stove and make sure to stir around all the time. After a couple of minutes the porridge will be thick and creamy, which means it's done. 

3. Add on any preferred topping and pour over some plant based milk. Enjoy!

Post a Comment

Copyright © Olivias vegan life
Design by Fearne