Vegan spinach and chickpea stew

Monday, 17 October 2016

Three things I always got at home in my kitchen; chickpeas, spinach and crushed tomatoes. You can actually make quite a lot of different dishes with these three ingredients depending on what spices you decide to go with. This time I went for a Spanish inspired stew by using cumin and cinnamon.
____________________

Tre saker jag alltid har i mitt kök; kikärtor, spenat och krossade tomater. Man kan faktiskt göra ganska många olika rätter med dessa tre ingredienser beroende på vad man väljer att använda för kryddor. Den här gången valde jag att göra en spansk-inspirerad gryta genom att använda spiskummin och kanel. 


As you probably know by now, I like making a big batch of one dish at the beginning of the week. It saves time for the rest of the week when you can just heat the food up. 

This stew is perfect for that as it's just as good after a couple of days! It's even a good dish to freeze if you wish. 
____________________

Som ni förmodligen vet så gillar jag att laga en stor sats av en maträtt i början av veckan. Det sparar tid då man resten av veckan bara kan värma upp maten. 

Den här grytan är perfekt rätt för det då den är lika god några dagar senare! Den funkar även bra att frysa in om man vill det. 


Ingredients
- 1 can of chickpeas
- 100g spinach 
- 2 cans of crushed tomatoes
- 1 red onion
- 3 garlic cloves
- 2 Tbsp cumin
- 1 Tbsp cinnamon
- 2 Tbsp tomato paste
- 2 Tbsp agave syrup
- Salt and black pepper 

Vegan spinach and chickpea stew

1. Chop the red onion and garlic finely and sauté in a saucepan with a little bit of water.

2. Add in the cumin and cinnamon and stir around so the onion and garlic are coated. 

3. Pour in the crushed tomatoes, tomato paste and agave syrup. Let boil under a lid on a medium high heat. 

4. Drain and rinse the chickpeas and add in to the stew. 

5. Add the spinach as well and spice it with salt and pepper after taste. Let boil under a lid for a couple more minutes. 

6. Serve with some rice or quinoa (I definitely think pasta works good with this stew as well). Sorted!

Post a Comment

Copyright © Olivias vegan life
Design by Fearne