Autumnal broccoli soup

Friday, 14 October 2016

Soup feels like the perfect lunch and dinner during fall, am I right?! It's really starting to get cold here in Sweden. I honestly don't know how I'm going to get through winter! I'm always cold, even in summer time, so winter is not my cup of tea. Therefore I need food that warms me up. Like this broccoli soup. 
____________________

Soppa är den perfekta lunchen och middagen under hösten, eller hur?! Det börjar verkligen bli kallt här i Sverige. Jag vet ärligt talat inte hur jag ska ta mig igenom vintern! Jag är alltid kall, även när det är sommar, så vintern är inte exakt min grej. Därför behöver jag mat som kan värma mig. Precis som den här broccolisoppan. 

This was the first time I made this soup, and it turned out really good! How can something with this few ingredients taste so good? I had this with some bread (I love dipping bread in soup!) and sprinkled over some pumpkin seeds as well – Delish!

This recipe is perfect to make at the beginning of the week, store in the fridge and just heat up for the rest of the week. Perfect for when you've got a lot to do. 
____________________

Det här var första gången jag gjorde den här soppan, och den blev riktigt god! Hur kan nånting med så få ingredienser bli så gott? Jag åt soppan med lite bröd (jag älskar att doppa bröd i soppa!) och strödde över lite pumpakärnor – Supergott!

Det här receptet är perfekt att göra i början av veckan, ha i kylen och sen bara värma upp resten av veckan. Perfekt när man har mycket att göra. 


Broccoli soup

1. Chop up the onion and saute with a little water in a saucepan until soft.

2. Chop up the broccoli heads and add to the saucepan as well. 

3. Boil up some water in a kettle and pour in the saucepan till it has almost covered the broccoli. Crumble in the vegetable stock cube and let boil for a couple of minutes. 

4. Add in the can of coconut milk, stir around and let simmer under a lid. 

5. Take a stick blender (or pour the soup into a large food processor) and blend until it's a smooth soup. 

6. Serve in a bowl with bread and sprinkle over some pumpkin seeds. Done!

Post a Comment

Copyright © Olivias vegan life
Design by Fearne