Vegan chili con "carne"

Friday, 2 September 2016

When I make chili I usually just use beans and either put in corn or bell peppers as well. The other day though, Magnus asked if I could make one with soya mince. He's an all eater and like supplements to meat like soya mince or soya balls. Like I've said before, I don't cook with these products that often, but sometimes I do and it's perfect to use when having meat eaters over since those products looks familiar to what they're used to. 
____________________

När jag gör chili brukar jag vanligtvis bara ha i bönor och antingen majs eller paprika i också. Härom dagen frågade Magnus om jag dock kunde göra en på sojafärs. Han är en all-ätare och gillar produkter som sojafärs och sojabullar. Som jag har skrivit förut så lagar jag inte mat med dessa produkter jätteofta, men ibland gör jag det och det är speciellt perfekt om man ska bjuda köttätare på mat då de här produkterna ser liknande ut som det de är vana vid. 


Both Magnus and I like our food spicy so we used one whole red chili pepper. My mom thought it was a bit too spicy though, so if you're sensitive, just use half of it and add on chili flakes afterwards instead. 

This time I had some wheat berry to go with it. It's almost like bulgur, but it has a bit different texture to it. I think it looks like Honey Puff cereals, don't you think?!
____________________

Både jag och Magnus gillar stark mat så vi hade i en hel röd chili. Min mamma tyckte dock att det var lite för starkt, så om du är känsligt så räcker det nog med att använda halva och ha på chiliflakes efteråt istället. 

Den här gången kokade jag matvete att ha till. Det är nästan som bulgur men har en annan textur skulle jag säga. De ser nästa ut some kalaspuffar, eller hur?!

Vegan chili con "carne"

1. Cook the wheat berry according to the instructions (or other preferred grain like rice or seed like quinoa).  

2. Finely chop up the red onion, garlic and red chili. Saute the red onion with a little bit of water in a pot until soft. After a couple of minutes, add in the garlic and chili. Add more water if necessary so it doesn't get burnt. 

3. Drain and rinse the red kidney beans and the white beans. Make sure to rinse till the bubbles is gone. Then add them to the pot together with the soya mince. 

4. Pour in the crushed tomatoes and a bit of water using the cans to get the last bit of the tomato sauce. 

5. Add in salt and pepper after taste and let boil under a lid on a medium high heat for a couple of minutes. 

6. Serve in a bowl with some chopped spinach on top.

Post a Comment

Copyright © Olivias vegan life
Design by Fearne